onsdag

KANELBRIOCHER

Kanelbriocher opfylder alle krav til et lækkert stykke brød til kaffen. Den fede og dejlige briochedej, fyldt med kanelremonce kan nok få tænderne til at løbe i vand.

Et rigtig december stykke med julens smag. Kanelbriocher er nu gode hele året. Denne opskrift er en af de gamle Amo klassikere.

Kilde : Amo
 

KANELBRIOCHER

dej

350 g hvedemel
1 tsk. salt
200 g smør eller margarine
25 g gær
1/2 dl vand
3 æg

fyld remonce

100 g smør eller margarine
80 g sukker
3-4 spsk. kanel

Lun vandet og opløs gæren heri. Gæren må ikke varmes med. Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej.
Form dejen til en kugle og lad den hæve tildækket på et lunt sted til dobbelt størrelse.
Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse og udstik med en kageudstikker eller et glas 6-8 cm i diameter. Styg dejstykkerne med varmt vand.
Rør ingredienserne til remoncen sammen til remoncen. Tryk en fordybning i midten af hvert dejstykke og anbring 1 tsk. remonce i fordybningen.

Anbring briocherne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse.

Bages i en forvarmet ovn ved 250 grader på ovnens midterste rille.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.