fredag

PINK CHAMPAGNEKAGE TIL NYTÅRET

Pink champagnekage, et brag af en nytårskage, bestående af bunde med champagne og fyld af en hvid chokolademousse. Det hele overtrukket med pink fondant gør denne kage til årets sidste aften til noget ganske særligt.

En meget, meget flot festkage, der er noget arbejde ved, men resultatet bærer lønnen i sig selv.

Kilde : Amo


PINK CHAMPAGNEKAGE

dej

280 g mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
2 æggeblommer
150 g blødt smør
200 g sukker
2 dl champagne
100 g sukker til marengs
2 æggehvider

fyld

1 liter piskefløde
200 g hvid chokolade
3 blade husblas
250 g blendede friske eller frosne bær

fondantglasur

ca. 175 g Marshmallow (1 stor pose)
8-10 dråber rød frugtfarve
ca. 250 g flormelis

pynt

hvid chokolade

Til dejen sigtes mel, bagepulver og salt sammen. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør melblandingen og champagnen i, lidt ad gangen til en glat masse.
Til marengs piskes æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, medens der piskes til marengsen bliver hvid og stiv.

Til fondant smeltes 1 pose Marshmellow i mikroovn ca. 1 1/2-2 minutter. Tilsæt 8-10 dråber rød frugtfarve. Vend marshmellow-massen ud på et flormelis drysset bord og ælt flormelis i dejen til det bliver en fast masse, som kan rulles ud med en kagerulle.

Til fyldet sættes husblas i blød i koldt vand. Varm fløden op med chokoladen (må ikke koge). Rør rundt til chokoladen er smeltet. Tilsæt den opvredne husblas og sæt massen på køl. Gerne natten over.
Pisk den kolde masse op til en fast creme og vend de blendede bær i.

Kagen samles. Placér den ene bund på et kagefad. Fordel 2/3 af fyldet på bunden og læg den anden bund over. Smør resten af fyldet på kagens kant og overflade.

Rul fondanten ud til en tynd plade der er stor nok til at dække kagen. (ca. 35 cm i diameter). Læg den over kagen og tryk den ned ad siderne. Skær det overskyende fondant bort.
Kom smeltet hvid chokolade i sprøjtepose med et lille hul og dekorér kagen. Riv evt. noget hvid chokolade med en ostehøvl eller et rivejern og pynt kagen hermed.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.