mandag

TV-STANG

Kaffe og blødt brød - vi kan jo ikke helt se os fri for glæden ved at få et stykke brød til kaffen, selv om fornuften måske siger nej. - Og brødet må absolut hellere end gerne være af den hjemmebagte slags.

En herlig TV-stang af en blød gærdej med fyld af remonce med pomeransskal og mandler er fristende til en god kop kaffe og så er stangen rimelig nem at have med at gøre.
Ekstra god bliver den, hvis den overtrækkes med chokoladeglasur.
 

TV-STANG

dej

300 g mel
75 g melis
125 g smør eller margarine
40 g gær
1 tsk. salt
1 æg
3/4 dl mælk
1 tsk. stødt kardemomme

fyld

100 g smør eller margarine
80 g melis
2 spsk. hakket pomeransskal
25 g mandler

til pensling

1 sammenpisket æg

pynt

25 g hakkede mandler
2 spsk. tesukker

Lun mælken og opløs gøren heri. Smelt smørret eller margarinen uden at det bliver brunt og kom det over i gærvæden, når det er svalet af. Kom det sammenpiskede æg over i gærblandingen. Bland de tørre dele og ælt dem sammen med væden til en smidig dej. Læg et stykke over og sæt dejen til at hæve på et lunt og trækfrit sted i tyve minutter.

Til fyldet skoldet, smuttes og hakkes mandlerne. Gnid smør og sukker sammen, tilsæt den hakkede pomeransskal og halvdelen af de hakkede mandler.

Ælt dejen let sammen igen og rul den ud til aflang firkant, ca. 15 x 35 cm. Læg fyldet i en bræmme ned langs midten og bøj først den ene langside godt og vel halvt ind over og derefter den anden. Tryk den forsigtigt sammen, så den holder eller lim den øverste dejkant fast med sammenpisket æg. Pensl med resten af det sammenpiskede æg, drys med tesukker og de resterende mandler. Lad TV-stangen efterhæve lunt i 10 minutter.
Bag stangen i ovnen ved jævn, god varme 200 grader i 20-25 minutter og lad stangen afkøle helt på en bagerist.
Stryg eventuelt med chokoladeglasur.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.