lørdag

JULEROULADE

Dejlig krydret juleroulade med abrikos og smørcreme er praktisk og dejlig at have på lager i julen, da rouladen nemt kan holde sig indpakket i køleskabet 4-5 dage.
Den kan laves i god tid og fryses ned.

Julerouladen er bedst, når den får lov til at trække 1 dags tid, før den skal spises.


JULEROULADE

dej

3 æg
140 g sukker
125 g hvedemel
2 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1/2 tsk. nelliker
1/2 tsk. bagepulver
1/2 ymer

creme

75 g smør eller margarine
3 spsk. flomelis
1 æggeblomme
3 spsk. abrikosmarmelade

Æg og sukker piskes. Melet blandes med krydderier og bagepulver og vendes i skiftevis med ymeren.
En bradepande (ca. 30 x 40 cm) fores med bagepapir. Dejen fordeles i bradepanden.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 5 minutter på øverste ribbe.
Den bagte rouladebund vendes ud på sukkerdrysset papir og afkøles.
Den sammenrørte creme smøres på rouladebunden. Rouladen rulles fast sammen på den lange led.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.