tirsdag

SPITZBUBEN

Traditionelle tyske spitzbuben eller tyveknægte fra Litauen er fantastiske småkager, bagt af en valnøddedej med fyld af blød nougat eller marmelade. Her vælger vi at fylde tyveknægtene med blød nougat.

Der bliver ca. 34 kager af portionen.

Forrygende lækre småkager, til julens kagefade. De bedste spitzbuben jeg kan komme i tanke om.

Kilde : Christa Alstrup


SPITZBUBEN

dej

250 g mel
125 g smør
75 g malede valnøddekerner
100 g sukker
1 lille æg

fyld

ca. 150 g blød nougat

glasur

100 g flormelis
1 spsk. kogende vand
ca. 3 spsk. rom

Ælt hurtigt en dej af mel, smør, nøddekerner, sukker og æg og lad den hvile koldt til næste dag.
Udrul dejen ca. 2 mm tykt på et meldrysset bord eller bagepapir og læg folie over, så går udrulningen nemt og intet hænger fast ved kagerullen.

Udstik runde kager, ca. 6 cm i diameter og læg dem på en plade med bagepapir. Udstik et lille hul på halvdelen af kagerne og bag dem ved 200 grader i 12-14 minutter.
Bag de runde kager først og lad dem afkøle på en bagerist, før de dækkes med nougat, lunet let i vandbad.

Rør glasuren sammen og smør den på ringene, så snart de kommer ud af ovnen. Læg kagerne sammen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.