onsdag

KOKOSGUF

Kokosguf, en klassisk julesmåkage fra de gamle Amo opskrifter.

Dejlige og nemme, sprøde kokossmåkager, drysset med kokosmel er meget hurtige at lave og der bliver ca. 48 stk. af portionen. Hurtige -lige i sidste øjebliks kager.

Blødgør endelig ikke fedtstoffet, for så bliver dejen alt for blød at arbejde med.


KOKOSGUF

200 g hvedemel
175 g smør eller margarine
50 g flormelis

pynt

25 g kokosmel
æggestrygelse af 1 æg
2 spsk. vand
1 knsp. salt

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens, da dejen ellers bliver for blød.
Del dejen i 4 lige store stykker, der hver for sig rulles ud til pølser (ca. 25 cm lange).
Tryk pølserne flade til ca. 1/2 cm tykkelse.
Rør ingredienserne til æggestrygelsen sammen, pensl dejen med æggestrygelsen og drys med kokosmel.

Skær kagerne ud i 2 cm længde og sæt dem på en plade med bagepapir.
Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 8 minutter på den midterste rille.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.