onsdag

JORDBÆRSNITTER

Jordbærsnitter, butterdejskager, lagt sammen med jordbær og flødeskum, til sidst drysset med florsukker, er fine på sommerens kaffebord i haven eller på terrassen.

Indrømmet ! Vi snyder og bruger frossen butterdej og nyder sommeren i fulde drag.

Der bliver 10 stk. Af portionen

Opskrift : Ellis Tardini 1979


JORDBÆRSNITTER

1 pk. Frossen butterdej (300 g)
1 æggeblomme

fyld

500 g jordbær
100 g sukker
4 dl piskefløde
florsukker

Tø butterdejen op og del den i 10 aflange snitter, der lægges på en bageplade. Smør overfladen med sammenpisket æggeblomme og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Tag snitterne ud og lad dem afkøle på en bagerist. Flæk dem.

Skyl jordbærrene og halver dem. Læg demi en skål og drys sukker over. Lad dem trække ca. 10 minutter.

Pisk fløden stiv. Hæld væden fra jordbærrene og fordel dem på "undersnitterne". Fordel flødeskummet over og læg "oversnitterne" på. Drys med florsukker. Læg kagerne på et smukt fad.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.