fredag

MARENGSBUNDE MED FLØDESKUM OG FRUGT

Marengsbund med flødeskum og frugt, f.eks revet æble eller anden frugt, er skøn som en let dessert efter et måltid eller som sødt til kaffen.

Bundene kan bages tørre eller de kan bages bløde og seje. Det afhænger af bagetiden og hvordan man ønsker dem.

Opskrift : Grete Kragsberger 1952


MARENGSBUNDE MED FLØDE OG FRUGT

marengsdej

3 æggehvider
3 tsk. eddike
150 g melis

Æggehviderne piskes meget stive, tilsæt eddiken og det halve melis. Pisk igen til massen er sejt og tyk.   
Rør resten af melissen i med en ske og det er så tykt at bunden på skålen kan vendes i vejret.

Dejen smøres i to runde cirkler ud på en velsmurt plade.

Bages i ovnen ved svag varme ca. 1/2-3/4 time.

Skal bundene være bløde og seje bages de kun i 20 minutter.

Læg de afkølede bunde sammen med flødeskum og revet æble eller anden frugt.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.