tirsdag

TYTTEBÆRPIE

En skøn og sommerlig tyttebærpie med friske tyttebær er god som dessert, serveret med kold flødeskum, eller som ledsager til en god kop kaffe.

Pien serveres kold,  lunken eller varm, som man nu holder mest af.

Udenfor sæsonen kan anvendes tyttebærsyltetøj, lagt lagvis med udskibede æbler eller pærer.

Opskrift : Fritze Juel 1972


TYTTEBÆRPIE

200 g mel
150 g margarine
2 spsk. sukker
1 æg
1/2 kg tyttebær
100 g florsukker

læg melet i en bunke på bordet og lav en fordybning i det. Kom det halve af ægget, udskivet margarine og sukker heri og hak det hele sammen med en kniv.
Ælt hurtigt dejen smidig og stil den den koldt i et par timer. Rul den tyndt ud på et melet bord eller et stykke plastik og beklæd en smurt pieform med ca. 3/4 af den.
Læg de skyllede, godt afdryppede tyttebær lagvis med florsukkeret i den dejklædte form.
Skær resten af dejen i smalle strimler og flet dem over pien. Smør dejstrimlerne med med resten af ægget.

Pien bages i ovnen ved 250 grader i 35-40 minutter.

Server tyttebærpie kold eller varm med kold flødeskum til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.