Pien serveres kold, lunken eller varm, som man nu holder mest af.
Udenfor sæsonen kan anvendes tyttebærsyltetøj, lagt lagvis med udskibede æbler eller pærer.
Opskrift : Fritze Juel 1972
TYTTEBÆRPIE
200 g mel
150 g margarine
2 spsk. sukker
1 æg
1/2 kg tyttebær
100 g florsukker
læg melet i en bunke på bordet og lav en fordybning i det. Kom det halve af ægget, udskivet margarine og sukker heri og hak det hele sammen med en kniv.
Ælt hurtigt dejen smidig og stil den den koldt i et par timer. Rul den tyndt ud på et melet bord eller et stykke plastik og beklæd en smurt pieform med ca. 3/4 af den.
Læg de skyllede, godt afdryppede tyttebær lagvis med florsukkeret i den dejklædte form.
Skær resten af dejen i smalle strimler og flet dem over pien. Smør dejstrimlerne med med resten af ægget.
Pien bages i ovnen ved 250 grader i 35-40 minutter.
Server tyttebærpie kold eller varm med kold flødeskum til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.