tirsdag

MADAMES JORDBÆRKAGE

Her en sommerkage med jordbær, smagt til med dessertvin i form af enten sherry eller portvin. Den er vidunderlig både som dessert og som ledsager til en god kop kaffe, når vi vil forkæles lidt. - Simpelthen en aristokrat værdig.

Der er anvendt friske jordbær, som da er at foretrække, men frosne bær kan også bruges.

Opskrift : Fritze Juel 1972



MADAMES JORDBÆRKAGE

3 æg
150 g florsukker
200 g mel
1/4 tsk. bagepulver
125 g margarine
1/2 kg jordbær
2 spsk. sherry eller portvin
2 dl piskefløde

Pisk æggene godt med sukkeret og sigt melet, der er blandet med bagepulveret i. Smelt og afkøl margarinen og rør den i dejen.

Fyld dejen i en velsmurt randform og bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Vend den ud på et fad og lad den køle af.
Tag halvdelen af jordbærrene fra og mos resten sammen med vinen. Pisk fløden stiv og pisk lidt efter lidt de mosede jordbær i. Fyld det i randen og dæk med de hele bær.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.