En virkelig overdådig kage fra midt i 60erne til glade sommermennesker og alle andre, der kan lide noget både velsmagende og smukt til en god kop kaffe.
SOMMERENS HINDBÆRLAGKAGE
dej til bunde
4 æg
150 g sukker
1 spsk. vand
130 g kartoffelmel
2 spsk. mel
2 tsk. bagepulver
ingefærcreme
2 æg
2 spsk. sukker
5 tsk. maizenamel
1/4 - 1/2 tsk. stødt ingefær
2 dl fløde
1 tsk. vaniljesukker
1 pakke frossen hindbær eller samme mængde friske bær
glasur
100 g flormelis
1 spsk. hindbærsaft
lidt hindbær
flødeskum
Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps og vandet tilsættes. Kartoffelmel, hvedemel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i æggemassen.
Dejen fyldes i en velsmurt og med rasp drysset springform.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Kagen køles helt af på en bagerist og deles i 3 lag.
Til ingefærcremen piskes æg og sukker sammen i en tykbundet gryde. Maizenamel, ingefær og fløde tilsættes og det hele varmes op til cremen tykner. Vaniljesukker tilsættes og cremen køles af.
Kagebundene stænkes med væden fra de afdryppede bær. Halvdelen af de godt velafdryppede bær blandes i cremen og kagen lægges sammen.
Overtrækkes med hvid glasur og pyntes med flødeskum og hindbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.