torsdag

SMÅ LUNE ÆBLEKAGER

Små lune æblekager, som her fordelt i 4 portionsskåle, er allerbedst, serveret med iskoldt flødeskum til.

I stedet for nøddekerner, kan anvendes usmuttede mandler. 

En æblekage man med garanti vil vende tilbage til, gang på gang.

Opskrift : Fritze Juel 1972

 

SMÅ LUNE ÆBLEKAGER

12 store, gode makroner
4 tvebakker
ca. 700 g æbler
4 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
150 g nøddekerner
smør

Kom makroner og tvebakker i en plastikpose, luk for den og rul over den med kagerullen, så det hele knuses fint.

Riv de skrællende æbler groft på råkostjernet og bland dem med sukker og kanel. Riv også nøddekernerne på råkostjernet eller hak dem.

Smør 4 ildfaste portionsskåle omhyggelig og læg makronrasp, æbleblanding og nøddekerner lagvis heri. - Så mange og tynde lag som muligt. Afslut med med rasp og læg en god smørklat på hver portion.

Sæt æblekagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Skænk en god kop kaffe og byd små lune æblekager til, sammen med iskoldt flødeskum.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.