lørdag

KÆMPENS MEDALJE

Store, skønne medaljer med appelsincreme og glasur, pyntet med tynde appelsinskiver, er vidunderlig både som dessert og til kaffen.

Det er meget skøre mørdejsbunde, der med fordel kan bages et par dage i forvejen og opbevares i kagekasse med tætsluttende låg.

Opskxrift : Fritze Juel 1972


KÆMPENS MEDALJE

dej

150 g mel
150 g margarine
3 spsk. kold fløde
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
1/4 liter mælk
reven skal af 1 appelsin
saft af 1/2 appelsin
2 tsk. smør
125 g sigtet florsukker
1 1/2 - 2 spsk. appelsinsaft eller madeira
tynde appelsinskiver

Hak mel og margarine sammen og tilsæt fløden. Ælt hurtig dejen smidig og stil den koldt i ca. 1 time. Rul den ud og udstik 2-3 bunde efter forme eller tallerkener. Læg dem meget forsigtigt på smurte plader og bag dem let gyldne ved 250 grader. Tag dem forsigtigt af pladerne og afkøl dem på en bagerist.

Til appelsincremen piskes æggeblommer, kartoffelmel, sukker og mælk sammen i en lille, tykbundet gryde der stilles over varmen. Pisk godt til cremen er tyk og let, men pas på den ikke kommer i kog.
Tag cremen af varmen og pisk den kold. Pisk lidt efter lidt appelsinskal og saft samt smør ind i den.

Læg bundene sammen med denne creme og lad kagen trække et par timer.

Rør en glasur af sigtet florsukker og siet appelsinsaft eller rom og overtræk kagen hermed. Pynt med lidt, meget tyndt skårne appelsinskiver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.