onsdag

BLÅBÆRKRANS

En lækker flettet blåbærkrans af gærdej, fyldt med friske blåbær, er en smuk og dejlig ledsager til en god kop kaffe. - I familien eller, når der kommer gæster til kaffe. Et rigtig dejligt stykke blødt brød, der nemt kan gå hen og blive storfavorit.

I stedet for blåbær, kan anvendes remonce eller tynde æblebåde, drysset med kanelsukker. Mandler er også gode at drysse med.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972

Anna Syberg


BLÅBÆRKRANS

dej

500 g mel
3 dl mælk
100 g smør eller margarine
50 g melis
40 g gær
1/2 tsk. salt

fyld

6-7 dl friske blåbær
4-5 spsk. melis

pensling

1 æg

Lun mælken let og opløs gæren heri. Lad smørret smelte delvis i gærvæden. Bland de tørre dele, arbejd det hele sammen og ælt det til en smidig dej. Lad den hæve lunt og tildækket, til den er dobbelt så stor, d.v.s. omkring en halv time.

Ælt den igen og rul den ud på et let melet bagebord, så den danner en aflang firkant på ca. 15 x 35 cm.

Bland blåbærrene forsigtigt med sukkeret. Snit skrå snit med et par cm mellemrum og et par cm dybe, ned ad dejpladens langsider.
Anbring fyldet ned langs midten af dejen og fold fligene skiftevis ind over fyldet og hinanden og tryk dem let til. Sammenpisket æg kan eventuelt lime lidt sammen.

Pensl med resten af ægget og anbring fletningen i en rund form eller på en smurt, melet plade. Sørg for at sammen føjningen hænger sammen.

Lad kransen efterhæve 5-10 minutter og bag den i ovnen ved 200-225 grader på midterste rille i omkring 20 minutter.

Blåbærkransen køler helt af på en bagerist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.