Kagen består af 3 bunde, bagt i springform og lagt sammen med fint, lyserødt skum af stiftpiskede æggehvider, tilsat flormelis og jordbærmarmelade. Pynten består af friske eller frosne jordbær. Syltede kan også anvendes.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
LYSERØD JORDBÆRLAGKAGE
dej
4 æg
150 g sukker
1 spsk. Vand
130 g kartoffelmel
2 spsk. mel
2 tsk. bagepulver
fyld
3 æggehvider (ca. 1 dl)
100 g flormelis
2 dl tyk jordbærmarmelade
pynt
20-25 friske jordbær, friske, frosne eller syltede
Æggeblommer og sukker piskes til en luftig æggesnaps og vandet tilsættes. Melet, blandet med bagepulveret røres forsigtigt i dejen. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i med let hånd, af et par gange.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter.
Afkøl kagen og flæk den i 3 dele.
Til fyldet piskes æggehviderne meget stive, sigtet flormelis tilsættes og massen piskes videre ca. 5 minutter. Rør jordbærmarmeladen i.
Læg lagene sammen med cremen og smør hele kagen ind i den, overalt. Stil den koldt 3-4 timer og pynt med hele jordbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.