Franskbrødshorn, bagt med gær, eventuelt tilsat kardemomme og drysset med birkes. Hornene er ganske hurtige at gå til, idet de ikke kræver hævning og kan gå i ovnen straks, der er formet.
Der bliver 16 eller 24 horn, der flækkes og spises smurt med smør.
Opskrift : Frøken Jensen 1936
FRANSKBRØDSHORN MED GÆR
50 g margarine
1/2 kg hvedemel
1/2 tsk. salt
1 tsk. melis
evt. lidt kardemomme
ca. 2 1/2 dl mælk
10 eller 50 g gær
til pensling
æg eller mælk
evt.birkes
Margarine og mel smuldres. Deri kommes salt, sukker og evt. kardemomme, samt gæren, udrørt i mælk. Dejen deles i 3 eller fire dele og hver del trilles ud, deles i 8 og formes som horn eller gifler. Pensles med æg eller mælk og bestrøs evt. med birkes.
Sættes på smurt plade og bages i opvarmet ovnen ved 200 - 225 grader i 15 - 20 minutter.
Hornene serveres flækket og smurt med smør.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.