søndag

FRANSKBRØDSHORN MED GÆR

Franskbrødshorn, bagt med gær, eventuelt tilsat kardemomme og drysset med birkes. Hornene er ganske hurtige at gå til, idet de ikke kræver hævning og kan gå i ovnen straks, der er formet.

Der bliver 16 eller 24 horn, der flækkes og spises smurt med smør.

Opskrift : Frøken Jensen 1936



FRANSKBRØDSHORN MED GÆR

50 g margarine
1/2 kg hvedemel
1/2 tsk. salt
1 tsk. melis
evt. lidt kardemomme
ca. 2 1/2 dl mælk
10 eller 50 g gær

til pensling

æg eller mælk
evt.birkes

Margarine og mel smuldres. Deri kommes salt, sukker og evt. kardemomme, samt gæren, udrørt i mælk. Dejen deles i 3 eller fire dele og hver del trilles ud, deles i 8 og formes som horn eller gifler. Pensles med æg eller mælk og bestrøs evt. med birkes.

Sættes på smurt plade og bages i opvarmet ovnen ved 200 - 225 grader i 15 - 20 minutter.

Hornene serveres flækket og smurt med smør.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.