lørdag

JAN IN DE SAK

Jan in de Sak, en dejlig sommerhuskage med rosiner og korender, bagt i en gryde. Den skønne kage har sin oprindelse i Holland, hvor den serveres overhældt med smeltet smør. Her nøjes vi med at drysse med kanelsukker.

Man slipper for at tænde ovnen. Kagen, der forøvrigt er en gærkage og kræver hævning, damper i et klæde færdig i en gryde i løbet af 1 time og et kvarter.

Bestemt en spændende mulighed, når der skal blødt brød til kaffen.

Opskrift : Ellis Tardini 1979

                                                     

JAN IN DE SAK

dej

20 g gær
2 1/2 dl mælk
250 g mel
1 spsk. sukker
salt
1 æg
75 g rosiner
75 g korender
reven skal af 1/2 citron

ca. 3 L vand
salt

tilbehør

100 g smør
sukker
kanel

Rør gæren ud i lunken mælk. Hæld det i melet sammen med sukker, salt, æg, rosiner, korender og citronskal.
Ælt dejen til den er smidig og blank. Lad den hæve til dobbelt størrelse. Ælt atter dejen op og læg den på en melet stofserviet. Læg et låg over og vind snipperne over låget, men ikke for stramt. Dejen skal kunne hæve.

Hæng dejklumpen i en høj gryde med kogende, saltet vand og lad den dampe ved svag varme i 1 time og et kvarter.

Læg kagen på en stor tallerken og riv den i mindre stykker med en gaffel og en ske.

Server kagen, drysset med kanelsukker til en kop kaffe eller te.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.