Her en gammel svensk variant af kræmmerhuse, som vi kender dem så godt til en rigtig mormordessert eller til en kop kaffe, fyldt med flødeskum.
For de, der elsker ingefær, er disse kræmmerhuse med smag af ingefær, virkelig dejlige.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
Der bliver ca. 40 stk. af portionen
INGEFÆRKRÆMMERHUSE
75 g smør eller margarine
100 g sukker
100g sirup
1/2 - 2 tsk. stødt ingefær
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. fløde eller mælk
100 g mel
Smør og sukker røres til salve, hvorefter de øvrige ingredienser blandes i.
Små klatter af dejen anbringes på smurt plade med godt mellemrum, da kagerne flyder meget ud.
Bages i ovnen ved 200 grader til kagerne er lysebrune.
Afkøles lidt og formes som kræmmerhuse, der stikkes indeni hinanden på bageristen.
De helt kolde kræmmerhuse opbevares i tætsluttende kagekasse.
Serveres, fyldt med flødeskum.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.