torsdag

INGERS RUGBRØD

Skoletid er madpakketid og til en god madpakke er det nu rart med et godt hjemmebagt rugbrød. Brødet her er bagt med gær og der bliver 3 brød af portionen.

Ukompliceret og ligetil, at fremstille eget gode rugbrød.

Opskrift : Sigrid fugl 1983


INGERS RUGBRØD

100 g gær (2 pakker)
1,2 liter lunkent vand
2 spsk. sirup
2 spsk. salt
ca. 1 spsk. kulør
500 g hvedemel
750 g rugmel
750 g knækkede rugkerner

Gæren smuldres i et dejfad. Hæld 2 dl lunkent vand i og rør gæren glat. Hæld resten af vandet i. Tilsæt sirup, salt kulør, hvedemel, rugmel og knækkede rugkerner. Ælt dejen grundigt.

Fordel dejen i 3 smurte forme. Glat overfladen med en plastspatel, dyppet i vand. Lad brødene hæve tildækket og lunt til næsten dobbelt størrelse. Dejen prikkes med en gaffel og pensles med lidt vand.

Brødene bages på nederste rille i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 2 timer.
Dæk brødene med et viskestykke og lad dem afkøle i 1 - 1 1/2 time i formene, før de vendes ud og afkøles helt på en rist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.