Et godt brød, uden fedtstof i, med smag af kanel og ingefær er dette lidt kageagtige brød, der smager allerbedst, smurt med koldt smør.
Brødet er bagt med natron og vil altid være bedst, den dag, det er bagt.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
HONNINGBRØD
125 g sukker
1 dl koldt vand
125 g honning
1 æg
250 g mel
1/2 tsk. natron
1/2 tsk. kanel
1/4 tsk. ingefær
1 knsp. muskat
Sukker og vand kommes i en gryde og koges, til sukkeret er opløst. Honningen tilsættes og blandingen koges atter igennem. Gryden tages af ilden, blandingen afsvales og tilsættes æg og mel, blandet med natron og krydderier.
Dejen hældes i en velsmurt, raspdrysset form (aflang 1 liter).
Bages i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.