torsdag

SOLBÆRSNITTER

Dejlige kagesnitter med smag af rom og krydderier, lagt sammen om en god solbærmarmelade og til sidst skåret i snitter, er fine til både kaffe og te.

I stedet for solbærmarmelade kan anbefales anden marmelade, hvad man nu syntes om. Tesukker og nøddedrys kan erstattes af citronglasur.

Der bliver 20 snitter af portionen.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



SOLBÆRSNITTER

dej

175 g mel
125 g smør eller margarine
1/2 dl sirup
1/2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. romessens
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kanel
1 tsk. reven citronskal
1 knsp. salt

fyld

1 1/2 -2 dl dl solbærmarmelade

pynt

2 tsk. tesukker
20 nøddekerner

Rør fedtstoffet blødt med vaniljesukker, sirup og romessens. Bland mel, bagepulver og krydderier og rør det sammen med smørblandingen.

Lav en form af alufolie eller pargamentpapir, ca. 20 x 25 cm stor og 5 cm dyb. Smør den, hvis den er af papir.
Kom halvdelen af dejen heri, fordel syltetøjet henover og bred til sidst resten af dejen over formens indhold.

Drys med tesukker og hakkede nøddekerner og bag kagen i ovnen ved 175-200 grader i omkring 25 minutter, til den er gylden.

Skær kagen i snitter, inden den er helt kold.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.