fredag

HØSTKAGE

Høstkage, endnu en dejlig bradepandekage fra først i 70erne, med smag af kanel og kardemomme. Kagen pyntes med tesukker og grofthakkede mandler eller den kan pyntes med glasur.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


HØSTKAGE

dej

500 g mel
250 g smør eller margarine
3 1/2 tsk. bagepulver
250 g melis
3 æg
3 dl mælk
2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt kanel
revet skal af 1 citron
1 tsk. vaniljesukker

rasp til formen

pynt

4-5 spsk. tesukker
50 g mandler

Æggene piskes sammen med sukkeret og mælken røres i. Smelt fedtstoffet uden at det bruner og rør det i æggeblandingen. Sigt de tørre dele sammen, mel, bagepulver, kardemomme, kanel, vaniljesukker og den revne citronskal og rør det sammen med æggeblandingen. Dejen skal være smidig og glat.

Dejen fyldes i en smurt, raspdrysset bradepande og drysses med tesukker og de grofthakkede mandler.

Kagen bages i ovnen ved jævn, god varme (200 grader) i omkring 40 minutter. Lad den svale af i formen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.