torsdag

ARABISK LOMMEBRØD

Arabisk lommebrød eller som vi kender brødene, pitabrød, er dejlige fyldt med revet ost. De fyldte brød sættes i ovnen 5 minutter før de skal spises, til osten er smeltet. Brødene er også rigtig gode, fyldt med en salat.

Lidt grovere bliver brødet, hvis 1/3 af melet erstattes med grahamsmel.

Opskrift : Ingeborg Suhr



ARABISK LOMMEBRØD

dej

25 g gær
2 1/2 dl lunkent vand
1/2 tsk. groft salt
425 g hvedemel

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt det lunkne vand og udrør gæren heri. Ælt salt og ca. 3/4 af melet i. Ælt evt. resten af melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og ikke hænge i fingrene. Lad dejen hæve et lunt sted, overdækket, i ca. 1 time til det har antaget dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et melet bord. Del den i 6 lige store dele. Rul hver del til en bolle. Tænd ovnen og indstil temperaturen på 250 grader. Rul med kagerullen hver bolle ud til en rund flade på ca. 1/2 cm tykkelse. Læg brødene på plade, beklædt med bagepapir og lad dem hæve i ca. 10 minutter.

Sæt pladen på den midterste rille i en forvarmet ovn (250 grader) til brødene pustes op til helt lysebrune balloner, ca. 8 minutter.

Brødene dækket af et viskestykke, afkøles straks på en bagerist.

Fyld de arabiske lommer med revet ost og sæt dem i en forvarmet ovn (200 grader) i ca. 5 minutter til osten smelter. Eller fyld dem med en salat efter smag og behag.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.