lørdag

KOKOSLAGKAGE

En pragtfuld KOKOSLAGKAGE, bestående af hvide lagkagebunde lagt sammen med hindbær og makroner, dryppet med rom, flødeskum med kakao og ristet kokosmel. Lagkagen pyntes med flødeskum, drysset med revet chokolade.

Oprindelse på denne lagkage er ubekendt, men god, - det er den.


KOKOSLAGKAGE

dej til bunde

3 æg
125 g sukker
1 spsk. vand
50 g kartoffelmel
50 g hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt

fyld

10 makroner, knuste
hindbærsyltetøj
3 spsk. rom
1/4 liter piskefløde
1 spsk. sukker
1 spsk. kakao
4 spsk. ristet kokosmel

pynt

3 dl piskefløde
reven chokolade

Til bundene piskes æg og sukker luftigt. Bland de to slags mel og tilsæt hjortetaksalt udrørt i lidt vand. Vend det i æggemassen.
Fordel dejen i to velsmurte lagkageforme og bag dem i ovnen ved 200 grader i 8 minutter. Vend bundene ud af formene og lad dem køle helt af.

Den første bund smøres tyndt med hindbærsyltetøj, herover drysses de knuste makroner. Dryp med lidt rom. 
Fløden piskes til skum, heri vendes kakao og ristet kokos. Blandingen lægges ovenpå makronerne og den anden bund lægges på. 
Lagkagen smøres over med flødeskum og på toppen drysses revet chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.