mandag

FIVE O'CLOCK-KAGE

En dejlig bradepandekage, som holder sig frisk på grund af de mosede kartofler, der er rørt i dejen, sammen med malede mandler. Når kagen er kølet af, glaseres den med appelsinflasur.

Skøn til en kop te eller kaffe.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



FIVE O'CLOCK-KAGE

Dej

3 æg
200 g melis
150 mandler
4-5 bitre mandler
75 g smør eller margarine
150 g kogte, kolde, melede kartofler
rasp til formen

glasur

150 g flormelis
1 1/2 spsk. Appelsinsaft

Rør æg og sukker luftigt. Mal mandlerne og mos kartoflerne fint. Rør smørret eller margarinen blødt og bland det med mandelmassen. Bland æggemassen med smør/mandelblandingen. Rør til sidst kartoflerne i og hæld dejen i en lille, smurt, raspdrysset bradepande.

Kagen bages i ovnen ved jævn varme ( 175  grader ) i omkring 1/2 time.

Lad kagen køle af på en bagerist og smør et lag appelsinflasur over kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.