torsdag

TOSCASNITTER

Hvad får vel tænderne til at løbe i vand som en rigtig god kop kaffe med en gammeldags toscakage, belagt med karamelglasur til.

Toscakage er den rene himmerigsmundfuld, så hvorfor ikke bage en bradepandefuld toscasnitter med samme dejlige karamelglasur på.
Der bliver ca. 20 snitter af denne portion.

Kilde : Gyldendals store Kogebog 1956



TOSCASNITTER

dej

2 æg
125 g sukker
1 tsk. bagepulver
100 g hvedemel
2 spsk. fløde
100 - 125 g smør

karamelglasur

100 g mandler
100 g smør
100 g sukker
2 spsk. hvedemel
1 tsk. mælk eller fløde

Til karamelglasuren lægges mandlerne i skoldhedt vand og koges nogle minutter til de er seje. Smut dem og skær dem i tynde strimler. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mandlerne, sukker, mel og mælk eller fløde. Giv det hele et let opkog.

Smør en bradepande eller form af pergamentpapir ( 25 x 35 cm ) og drys med rasp.

Til dejen piskes æg og sukker godt sammen, bagepulver og mel sigtes i. Hæld fløden og det smeltede, afkølede smør i og rør dejen godt sammen. Dejen hældes i den smurte bradepande.

Kagen bages i ovnen ved 175 - 200 grader i ca. 15 minutter og den varme karamelglasur smøres på. Bag kagen færdig (ca. 15 minutter).

Afkøl kagen og skær den i snitter, når den er helt kold.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.