torsdag

BROMBÆRKAGE FRA WISCONSIN

Brombærkage fra Wisconsin, en dejlig gærkage med fyld af brombærmarmelade, smagt til med rom og revet citronskal, er skøn at skue og skøn at servere, - og så skal den være belagt med romglasur.

Hvis der er en anden marmelade, der falder i bedre smag, bruges den i stedet for.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


BROMBÆRKAGE FRA WISCONSIN

dej

500 g mel
40 g melis
4 dl mælk
1 æg
50 g smør eller margarine
1 tsk. salt
40 g gær
1 tsk. stødt ingefær
rasp til formen

fyld

brombærmarmelade
30 g smør
1 spsk. rom
2 spsk. fintrevet citronskal

til pensling

1 æg

Lun mælken let og kom fedtstoffet i. Rør gæren ud i denne væde. Tilsæt det sammenpiskede æg. Bland de tørre dele, mel, melis, kardemomme, ingefær og salt. Kom blandingen successive over i gærvæden og ælt dejen smidig og glat. Lad den hæve til dobbelt størrelse på et lunt og trækfrit sted, tildækket i ca. 1 time.
Arbejd dejen sammen igen. Den må ikke være for fast, så den æltes på et melet bord. Del den i to dele. Ælt hver dejportion let og rul dem ud til to aflange firkanter. Fordel smørret på de to dejflader og læg herover brombærmarmeladen, som er rørt op med rom og tilsat revet citronskal. Rul dejen tæt om marmeladefyldet, så der bliver to gær-roulader. Anbring først den ene i en smurt, raspdrysset randform og anbring så den anden ovenpå. Hvis rouladerne er lidt for lange, skæres lidt af.

Kagen efterhæver 15-20 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag ved jævn varme, 170 grader i en god times tid.

Kagen tages ud af formen og afkøles helt på en bagerist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.