fredag

KAUKATISK BONDEBRØD

Herligt russisk bondebrød, bagt med fuldkornsmel, groft rugmel og kærnemælk eller sur mælk. Det rygende varme brød stryges med smør og drysses med groft salt.

Oprindelig er groft bygmel, som de bruger i Rusland, hvad der skal i, men her i landet må vi nøjes med fuldkornsmel og groft rugmel.

Spis brødet smurt med ost eller pålæg til en dejlig varm kop te. Det vil hurtigt få ben at gå på.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972

KAUKATISK BONDEBRØD

25-30 g groft rugmel
50 g fuldkornsmel
300 g mel
2 1/2 - 3 dl kærnemælk eller sur mælk
2 tsk. salt
50 g gær

Pensling

smør
1 tsk. groft salt


Melsorterne og salt blandes. Der laves en fordybning i midten og gæren smuldres ud her. Lun mælken og hæld den over gæren. Bland lidt af melet i gærvæden, dæk fadet til og lad det stå med den koncentrerede gærmasse i 3 kvarter, tildækket et lunt sted. Ælt dejen godt igennem, den skal være smidig, men må ikke hænge i. Hæver igen tildækket et lunt sted 1 1/2 time. Arbejd dejen igennem og form et rundt brød af dejen. anbring det på en smurt plade, dæk det til og lad det efterhæve endnu et kvarter. Rids overfladen på kryds og tværs, så der ligesom dannes små kvadrater. Pensl med vand.


Bages i en forvarmet ovn ved 175-200 grader i 50-60 minutter. Smør det rygende varme brød med smør og drys det let på overfladen med groft salt, straks det kommer ud af ovnen.


Afkøl brødet på en rist.


Lav en kande varm te og smør et fad med kaukatisk bondebrød, belagt med ost og pølse.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.