torsdag

CANDY APPLEPIE

Candy applepie med æbler og farin er skøn, serveret varm, næsten fra ovnen med stivpisket flødeskum til.

Dejen er en slags smuldredej, så kagen er hurtig at gå til.

Utallige er de opskrifter på æblekage, der er kommet gennem årene og hvor er de pragtfulde mange af dem. Prøv denne amerikanske æblekage, den er både nem og god.

Opskrift til 4 personer

Kilde : Gyldendals Store Kogebog



CANDY APPLEPIE

2 store æbler
90 g stødt melis
200 g mørkt farin
100 g mel
110 g smør
1 1/2 dl piskefløde

Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Smør en lav bageform og læg et tykt lag æbler i bunden. Drys med stødt melis. Læg et nyt lag æbler over og dæk det med brunt farin.
Gnid smør og mel sammen til en grynet masse. Hæld denne over pien.

Sæt formen i ovnen og bag pien i ca. 1 time ved 200 grader.

Candy applepie serveres varm med koldt flødeskum til. God til en kop kaffe og god som dessert.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.