mandag

NORSK SØLVKAGE

Fin norsk sølvkage med korender og citronsaft er en dejlig svampet SKÆREKAGE at gøre, ifald man ligger inde med nogle æggehvider, der skal bruges.

Kagen er perfekt til en god kop kaffe eller the, i familien eller når der komme fremmede.

Nem og hurtig rørt dej.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1966


NORSK SØLVKAGE

dej

145 g margarine
250 g sukker
250 g mel
2 1/2 tsk. bagepulver
1 dl mælk
50 g rene, tørre korender
30 dråber citronsaft
6-7 æggehvider, stiftpiskede

Margarinen røres helt blød og derefter med sukkeret, som det er nemmest at røre i ad to gange. Mel og bagepulver sigtes i, skiftevis med mælken. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i.

Er dejen meget fast, må lidt af æggehviderne røres i, før resten af hviderne vendes forsigtigt i.

Dejen hældes i en godt smurt form og bages i ovnen ved 160-170 grader i 1 1/4-1 1/2 time.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.