søndag

FASTELAVNSBOLLER FINE

En gigantisk fejl har sneget sig ind her på siden. Fejlagtig er fastelavn sat til at være fejret for nogen tid siden. Det er ingenlunde korrekt, da det er fastelavnssøndag i dag. Alle børn og barnlige sjæle får mulighed for at blive katte dronning- eller konge.

På sådan en dag, skal der da være hjemmebagte fastelavnsboller på bordet. Her de fine af slagsen, bagt med sukat og rosiner i og penslet med sukkervand med smag af kardemomme.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen


FASTELAVNSBOLLER FINE

dej

1/2 kg mel
300 g margarine
2 spsk. sukker
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
rosiner
sukat

sukkervand til pensling af flormelis og vand, tilsat lidt kardemomme

Margarinen smuldres i melet med sukker og salt. Gæren udrøres med fingerlunken mælk, der tilsættes lidt ad gangen, hvorefter den hældes i melet samtidig med de sammenpiskede æg. Dejen slås til den er blank.

Hæves tildækket på et lunt sted, æltes med rosiner og sukat, formes til boller, efterhæves og pensles.

Bages i ovnen ved 225 grader i 15 minutter. Tages ud af ovnen og pensles varme med sukkervandet.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.