søndag

ÆGTESKABSKAGEN

En kage, så nem, at enhver ægtemand kan bage den. Kirsten Hüttemeiers nemme opskrift på en  sukkerbrødskage med glasur og pyntet med mandler, tager kun ca. en god halv times tid at gøre færdig.

Glasuren bliver god, smagt til med stærk kaffe.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952


ÆGTESKABSKAGEN

3 æg
3 dl sukker
3 dl mel
2 strøgne tsk. bagepulver
7 spsk. kogende vand

glasur

150 g flormelis
2 - 3 spsk. stærk kaffe eller kogende vand

mandler til pynt

Pisk de hele æg godt med sukkeret, indtil massen er en tyk æggesnaps (ca. 10 minutter). Derpå sigtes mel og bagepulver i, til sidst røres det kogende vand i. Dejen skal kun lige røres sammen.

Fyld straks dejen i en form, der er smurt godt og drysset med rasp.

Bages i ovnen ved 175 grader i  ca. 35 minutter.

Kagen vendes forsigtigt ud af formen, køles af og overtrækkes med glasur og pyntes med ristede mandler.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.