fredag

FRUGTTÆRTE Á LA GLACE

Lækker frugttærte fra mesterkokken Richardt Oest-Larsens hånd anno 1966.

Frugttærte á la Glace består af en mørdejsbund, belagt med creme, henkogte pærer og blommer i mønster eller anden egnet frugt. Herover frugtgelé, pyntet med flødeskum.

Lækker og flot tærte, når det skal være fint.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen


FRUGTTÆRTE Á LA GLACE

mørdej

250 g mel
160 g margarine
80 g sigtet flormelis
1 æg

Margarinen hakkes og smuldres herefter i melet. Sigtet flormelis tilsæt og dejen æltes sammen med det sammenpiskede æg. Stilles koldt, gerne til næste dag.

Mørdejen lægges uden om en lagkageform, prikkes med en gaffel og bages med bunden opad i ovnen ved 200 grader til bunden er lysebrun. Afkøl tærtebunden.

creme

2 æggeblommer
30 g sukker
3 blade husblas

Til cremen Røres æggeblommerne tykke med sukkeret, kogende mælk lieres dermed, hvorefter udblødt husblas smeltes i cremen.

Cremen lægges indeni den bagte bund, den skal være fin og glat og må være afkølet, men ikke stivnet helt. Når den er stiv, lægges henkogte pærer og blommer eller anden frugt på i et mønster.

gelé

2 dl frugtsaft
3 blade husblas

I frugtsaften kommes den opblødte husblas, der hældes over kagen. Når geléen er stivnet, pyntes kagen med flødeskum.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.