onsdag

HERREGÅRDS PLUMKAGE

Herregårds plumkage, en dejlig formkage med smag af citron og et overdådigt fyld af rosiner, sukat, syltet appelsinskal og cocktailbær.

Det er en dejlig fugtig kage, der holder sig nogle dage, på grund af de mange frugter.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952


HERREGÅRDS PLUMKAGE

dej

200 g smør eller margarine
200 g sukker
4 æg
200 g mel
4 spsk. rosiner
2 spsk. sukat
4 spsk. syltet, hakket appelsinskal
2 spsk. grofthakkede cocktailbær
revet skal af 1/2 citron

Smørret eller margarinen røres blødt, sukkeret tilsættes og massen røres hvid, hvorefter æggeblommerne tilsættes. Derpå sigtes melet i og inden der blandes rundt, tilsættes appelsinskal, sukat, rosiner, cocktailkirsebær og den revne citronskal. Når det hele er blandet godt sammen, vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.

Dejen hældes i en velsmurt, raspstrøet form og bages i ovnen ved 150 grader i 1 1/4 time.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.