lørdag

AMERIKANSKE JORDBÆRKAGER

Amerikanske jordbærkager, flækket og fyldt med lidt smør og friske sukkerdryssede jordbær. Til pynt en klat flødeskum og et smukt jordbær.

Der bliver 20 - 25 kager af portionen, der er bagt af en bagepulverdej, så kagerne er absolut bedst, samme dag, de er bagt.

- Og der er stadig friske, danske jordbær at få i butikkerne. Tidligere tiders jordbærsæson er udvidet betragteligt i vore dage.

Opskrift Else Paludan fra 1959
 

AMERIKANSKE JORDBÆRKAGER

dej

1/2 kg mel
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
150 g margarine
2 hele æg
1 dl mælk

Mel, sukker, salt og bagepulver sigter og margarinen smuldres i dejen. Æggene pisket med mælk, samler dejen. Æltes let og udrulles i en plade, 1 cm i tykkelsen. Udstyk runde kager, som bages i ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter. Flækkes og fyldes med lidt smør og friske sukkerdryssede jordbær. Ovenpå sættes en klat flødeskum og et smukt jordbær.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.