torsdag

ROMSNEGLE

Ikke meget bagværk er så elsket som romsnegle. Romsnegle er for nogle en ren besættelse og meget vanedannende.

Vores egen dronning Ingrid hørte i sin tid til dem, der virkelig elskede romsnegle. Dronningen skulle efter sigende have haft en fast leverandør, som ofte levere de lækre snegle til slottet.

Da romsnegle er bagt af wienerbrød er det en smule krævende at bage dem, men det hele værd.

Opskrift : Hjemmet / Bente Nissen Lundsgaard Der bliver ca. 16 stk. af portionen.


ROMSNEGLE

dej

25 g gær
2 dl mælk
1 spsk. sukker
1/4 tsk. salt
350 g hvedemel
200 g smør

fyld

100 g smør
75 g sukker
2 tsk. stødt kanel
2 dl rosiner

romglasur

2 dl flormelis
2-3 tsk. rom

Udrør gæren i kold mælk. Tilsæt sukker, salt og det meste af melet. Saml dejen og ælt den let, men slet ikke som en brøddej. Dejen rulles ud på et meldrysset bord i en ca. 1 cm tyk plade.

Skær smørret med en ostehøvl, fordel smørret på to tredjedele af dejn. Læg dejen uden smør ind over det smørbelagte. Fold herefter en gang mere, så alt smørret er gemt og dejen ligger i 3 lag. Udrul nu dejen i dobbelt længde, læg den sammen 2 gange. Gentag udrulningen og sammenlægningen.

Rul dejen ud så den måler ca. 20 x 40 cm. Rør fyldet sammen og smør det på dejen. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 1 1/2 cm skiver. Læg sneglene på bagepapir og tryk dem lidt flade.

Bag sneglene i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter på næstnederste ribbe.

Pynt sneglene med lækker romglasur.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.