tirsdag

PRICES SURBRØD

Et dejligt brød, jeg altid vender tilbage til er John Prices surbrød med kommen, bagt med kærnemælk. Jeg vælger gerne at forme to brød, om end anvisningen også lyder på seks små fløjter. En morsom betegnelse og kedelig var manden bag brødene da heller ikke.

John Price, far til brødrene James og Adam Price, balletbarn, skuespiller, instruktør, madgourmet og madanmelder og han har sandsynligvis haft andre store passioner.
 

Opskrift : John Price

SURBRØD

35 g gær
250 g kærnemælk (1/4 liter)
1 æg
1 dessertske sukker
1 tsk. salt
1/2 kg sigtemel
kommen

æg til pensling

groft salt til at strø på brødet

Gæren røres ud i kærnemælken. Æggene røres sammen med sukker og heri sigtes melet. Til slut æltes kærnemælken med den oplæste gær i sammen med kommen.

Dejen hæves køligt 2 - 3 timer og formes på pladen til to store eller seks små fløjter.

Efterhæver ca. 20 minutter, pensles med æg og overdrysses med kommen og groft salt.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Lidt længere ved to store brød.

Det dejlige surbrød er godt til laks eller bare en skive ost.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.