søndag

SVEND-ÅGE KAGEN

Svend-Åge kagen er i al sin enkelthed en lys og velsmagende bradepandekage med nøddefyld og strimler til pynt. Kagen skulle efter sigende være opkaldt efter tidligere husholderske på herregården Nysø ved Præstø, Erna Bendtsens mand.

Kagen er nem at lave, hæver i 30 minutter og bager færdig i ovnen i løbet af 20 minutter. En meget dejlig kage.


SVEND-ÅGE KAGEN

dej

300 g mel
50 g gær
180 g margarine
1 spsk. sukker
2 æg

fyld

150 g margarine
150 g sukker
3-4 tsk. vaniliesukker
50 g nødder

Til dejen lunes margarinen og dejen opløses heri. Tilsæt æggene og de tørre dele. Det hele røres sammen til en glat kagedej, der rulles ud og kommes i en lille bradepande. Gem en lille klat dej til det fine gitterværk.
Fyldet røres sammen og lægges på kagen. Øverst anbringes smalle dejstrimler i harlekinmønster af den udrullede dejrest.

Sæt kagen til hævning i 1/2 time og bag den i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Lad kagen køle af og servér den i pæne stykker til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.