fredag

FRANGIPANE

En dejlig kage, her en frangipane, pynter på kaffebordet og så smager den dejligt. Mandlerne er i denne fordanskede udgave fra 50'erne, skjult i dejen.

Frangipane på dansk, består af en mandelmørdej, lagt sammen om en god stiv orangemarmelade. Kagerne skæres ud i passende firkanter.

I Frankrig er frangipane en typisk spise ved juletid.

Opskriften er fra 1956 af Girly Skodshøj.


FRANGIPANE

mørdej med mandler

250 g mel
100 g smør
200 g melis
1 æg + 1 æggeblomme
100 g mandler, smuttede, tørrede og malet
1 spsk. mel

Det blødgjorte smør røres godt med sukker, de sammenpiskede æg og malede mandler. Melet røres i og der røres godt.
Mørdejen udrulles i to store firkanter. Den ene dejfirkant smøres med en god stiv orangemarmelade og den anden dejflade lægges på. Tryk kagen til i kanten og bag den i ovnen ved 180 grader i godt 1/2 time.
Udskær kager i kvadrater.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.