fredag

KROKANERE

Dejlige tørkager, disse gammeldags kager med navnet krokanere. Så længe, jeg husker, har jeg kaldt disse kager, lagt sammen med masser af smørcreme, for havregrynskager og havregryn er der rigtig nok i dejen.

Kagerne husker jeg som værende lidt seje.

Opskrift : Amo


KROKANERE

dej

ca. 125 g hvedemel
250 g havregryn
250 g sukker
250 g smør eller margarine
125 g sirup

smørcreme

300 g blødgjort smør eller margarine
300 g flormelis
4 æggeblommer (past.)

Alle ingredienser blandes til dejen og æltes til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.
Den færdigæltede dej deles i 4 lige store stykker, som rulles ud til pølser i ca. 3 cm tykkelse. Pølserne sættes koldt, så er de lettere at skære ud.
Skær ca. 16 stykker af hvert dejpølse og anbring cirklerne på en smurt plade med stor afstand. Beregn at den færdigbagte kage får en diameter på ca. 9 cm.

Kagerne bages i ovnen, der er forvarmet ved 200 grader i ca. 10 minutter på ovnens midterste rille.
Løsn kagerne fra pladen, medens de endnu er lune og sæt dem til afkøling på en bagerist.

Til smørcremen piskes ingredienserne sammen. Læg kagerne sammen, to og to med denne smørcreme og byd så på en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.