onsdag

SURBRØD

Gå ikke glip af Kirsten Hüttemeiers hjemmebagte surbrød til aftenteen. Brødet er med sigtemel og kommen og smager dejligt med smør, ost eller pålæg på til en varm kop te.

Der bliver 2 smukke, runde surbrød af portionen.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1958


SURBRØD

350 g sigtemel
150 g hvedemel
30 g gær
2 spsk. kommen
1 lille spsk. salt
1 spsk. sirup
2 tsk. sukker
3 dl sur mælk eller kærnemælk
1 spsk. margarine

Melet blandes med kommen, sirup, salt, sukker og gæren smuldres i. Mælken lunes (lidt eddike kan evt. tilsættes frisk sødmælk) sammen med margarinen og hældes lunken i melet Dejen æltes og hæver lunt i 30 minutter, evt. i solen. Æltes om og formes til to store runde boller, der stilles på en smurt plade. Efterhæver lunt i 20 minutter. Pensles med fløde, drysses med kommen og dejen gives et par snit eller et par klip.
Bages i ovnen ved god varme, 225 grader i 35 - 40 minutter.

Servér nu et fad friskbagt, frisksmurt surbrød til en varm kop te.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.