tirsdag

ENGELSK KLOSTERKAGE

Her er en pragtfuld klassisk engelsk krydderkage med den gode egenskab, at den helst skal ligge i nogle dage, før man begynder at spise løs af den. Får den lov at ligge et par dage, smager den nemlig allerbedst.

Hvis nu det kan lykkes for kagen at forblive urørt i et par dage, er her opskriften, der både omfatter honning, syltet appelsinskal, nellike, kanel og ingefær. Faktisk også en rigtig juleklassiker.


ENGELSK KLOSTERKAGE

150 g smør
200 g honning
100 g sukker
3 æg
1 tsk. bagepulver
225 g mel
3 spsk. hakket, syltet appelsinskal
3 top tsk. kanel
1 strøget tsk. nellike
1 strøget tsk. ingefær

Smør, honning og sukker røres. Æggene tilsættes ét ad gangen, derefter appelsinskal og krydderier og til sidst melet, blandet med bagepulver.
Dejen røres godt sammen og fyldes i en velsmurt og raspdrysset form, der rummer 1 1/4 til 1 1/2 liter.
Bages i ovnen ved 175 grader i 1 times tid.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.