onsdag

FLETBRØD

Nu da efteråret sætter ind og stearinlysene, indeskoene og den lune stue kalder, hvad er vel bedre end at bage et godt brød, som vi vil nyde med sommerens hjemmelavede syltetøj sammen med en kop varm te eller kaffe.

Vi vælger et godt, gammeldags klassisk fletbrød, bagt med fuldkornhvedemel og kærnemælk. Et både dejligt og særdeles dekorativt brød.

Opskrift : Amo
 

FLETBRØD

800 g Amo Hvedemel
200 g Amo Fuldkornshvedemel
50 g smør eller margarine
50 g gær
2 dl kærnemælk
4 dl varmt vand
1 æg
1 tsk. sukker
2 tsk. salt

pynt

Æg til æggestrygelse
Amo Fuldkornshvedemel

Det varme vand og kærnemælken blandes, heri opløses gæren. Øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes blank og ensartet.
Sættes til hævning, tildækket, på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Dejen deles i 6 lige store stykker og formes til boller. Hviler i 2 - 3 minutter. Bollerne trilles til lange pølser på ca. 40 cm. De flettes tre og tre. Enderne trykkes flade og stikkes ind under fletningerne.
Brødene sættes på en smurt bageplade (bagepapir) og efterhæver tildækket og lunt i ca. 20 minutter.
Ægget piskes og brødene pensles med æggestrygelse og drysses med fuldkornsmel.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader på nederste rille i ca. 40 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.