torsdag

BANANMAKRONER

Bananmakroner eller æblemakroner, hvad man nu foretrækker at bruge som fyld, er dejlige til en kop kaffe eller te eller blot, når der skal spises lækkert.

Bananmakroner vil garanteret tage børnene med storm, så er der et par bananer tilovers, er det oplagt at bage en portion af disse dejlige kager fra først i 60erne. Dejen er en mørdej. Den kan opbevares i køleskab i op til 14 dage. Så bagningen kan gå i gang en dag, der er god tid.


BANANMAKRONER

dej

375 g margarine
450 g mel
125 g flormelis
3 æggeblommer

Margarinen smuldres i melet, flormelis blandes i, æggeblommerne tilsættes og dejen samles. Den har godt af at hvile mindst 1 time, før den anvendes.

fyld

bananer eller æblemos

Dejen rulles tyndt ud, udstikkes med glas og lægges i linseforme. Bananerne skrælles, skæres i skiver og fordeles i formene. Eller der lægges 1 tsk. æblemos i hver form. Fyldes fordeles over kagerne.

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.