lørdag

LANDBRØD MED HAVRE

Et godt brød, ost, pølse og marmelade, noget vi alle kan lide at bænke os om sammen med varm kaffe eller te. Beløn familien med dette skønne landbrød og få huset til at dufte af hjemmebag.

Her det gode, gammeldags landbrød med havre og kærnemælk i dejen. Der bliver 2 brød af portionen, som hurtigt skal få ben at gå på i familien.

Opskrift : Ingeborg Suhr


LANDBRØD MED HAVRE (2 stk.)

dej

50 g gær
6 dl lunkent vand
2 dl kærnemælk
200 g havregryn
1 kg hvedemel
2 tsk. groft salt

Gæren smuldres i en skål og røres ud i lidt af det lunkne vand. Resten af vandet tilsættes. Rør kærnemælk og havregryn i. Lad stå og trække 3-4 minutter og tilsæt så 3/4 af melet sammen med salt. Ælt dejen grundigt og ælt evt. resten af melet i lidt ad gangen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, tildækket et lunt sted, ca. 1 time.

Form 2 brød og læg dem på en smurt plade (bagepapir).  Sæt pladen i nederste halvdel af en kold ovn. Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200 grader. Bag brødet til det er svagt lysebrunt, ca. 40 minutter.
Afkøl brødet på en bagerist.

Servér kaffe eller te og frisksmurt landbrød med havre, belagt med ost, pålæg eller marmelade.

Spise med mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.