torsdag

HYTTENS GALOP-ÆBLEKAGE

Hyttens galop-æblekage er den slags kage, man pludselig en lørdag eftermiddag må have gjort. Æblerne er der jo og vi trænger til noget lækkert bagværk til kaffen.

Denne lækre æblekage er smuk at se på og så smager den jo godt.

Opskrift Kirsten Hüttemeier 1952
 

HYTTENS GALOP-ÆBLEKAGE

dej

125 g smør eller margarine
125 g sukker
2 æg
revet skal af 1/2 citron
200 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
1/2 dl mælk

3 rå, snittede æbler
groft sukker eller melis
snittede mandler

Smørret eller margarinen røres hvidt med sukkeret. De hele æg tilsættes sammen med den revne citronskal og derefter sigtes mel og bagepulver i, samtidig med at mælken hurtigt røres i dejen.

Dejen fyldes straks over i en smurt, raspstrøet rund form, gerne en springform. På selve dejen lægges nu i et pænt mønster de rå æbler, der er skrællet og snittet i tynde stykker. Æblerne trykkes lidt ned i dejen. Sukker og snittede mandler drysses over.

Bages i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.