onsdag

CHOKOLADEKAGE MED GLASUR

Her en skøn chokoladekage med glasur der kun bliver bedre af at stå et par dage, giver vi den lov, men det bliver nok være vanskeligt.

Kagen bages som to tykke kagebunde, der lægges sammen så det driver med den dejligte glasur.

Opskrift : Birte Olufsen 1965


CHOKOLADEKAGE MED GLASUR

dej

4 æggehvider
4 spsk. kakao
2 1/2 dl mælk
5 dl sukker
6 tsk. smør
2 1/2 dl mælk
8 dl mel
4 tsk. bagepulver

glasur

5 dl sukker
8 spsk. vand
4 æggehvider

Til glasuren koges sukkeret med vandet  i en tykbundet gryde over sagte ild ca. 15 minutter. Hviderne piskes helt stive og den varme sukkerlage hældes ganske forsigtigt i, medens der røres rundt.

Til dejen, æggehvider, kakao og mælk koges over svag varme til det begynder at blive tykt. Så blandes sukker, smør og mælk i. til sidst sigtes mel og bagepulver i og der røres kraftigt til dejen er jævn.

To høje forme smøres og drysses med mel, dejen hældes i formene og bages i ovnen ved 225 grader en halv times tid. Prøv med en strikkepind og kagen er bagt.

Afkøles på bageristen, inden de glaseres.

En trediedel af glasuren lægges mellem de to kager, resten ovenpå og ned ad siderne.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.