lørdag

SIGTEBRØD MED KOMMEN

Skønt duftende, hjemmebagt sigtebrød, rullet i kommen. Smurt med smør og en god ost eller pølse på, er vidunderligt til en kop te en dag, hvor vejret er indevejr.
Sidegevinsten er den dejligste duft af hjemmebag i huset. Så er alle glade.

Der er ikke kommen i dejen, men sigtebrødet er rullet i kommen. Det gør det nemmere at slippe af med, hvis ikke kommen falder i alles smag. Brødet er bagt som et formbrød.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog.


SIGTEBRØD MED KOMMEN

dej

25 g gær
1 dl lunkent vand
1 1/2 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
ca. 350 g sigtemel

pensling

sammenpisket æg

pynt

1 spsk. kommen

Gæren røres ud med vand, mælk, salt og sukker. Halvdelen af melet røres i. Resten af melet æltes i lidt efter lidt til dejen er smidig.
Dejen stilles overdækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.

Dejen æltes igennem og trilles til en pølse, der rulles i kommen og lægges i en smurt form. Efterhæver ca. 30 minutter, ridses på langs 1 cm ned og pensles med æg.

Bages i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.