tirsdag

KAMMERONEKAGE

Kammeronekage, en herlig kage af formkagetypen fra midt i 50erne. Den består af et lag hvid dej og et lag kaffe- kakao dej med hakkede mandler imellem. En pund til pund kage.

Kagen er bedst samme dag, den er bagt, da der er brugt bagepulver i dejen.

En dejlig skærekage til en kop kaffe, når lysten til godt kaffebrød melder sig. Også en god skærekage på et kagebord.

Opskrift : Girly Skodshøj 1956


KAMMERONEKAGE

dej

300 g margarine
300 g melis
4 æg
2 spsk. kakao
1 1/2 dl stærk kaffe
1 1/2 tsk. bagepulver
3oo g mel
lidt mandler

Fedtstoffet blødgøres og røres med sukkeret til det er hvidt. Æggene røres i et ad gangen, rør godt mellem hvert æg og til sidst røres melet, tilsat bagepulver, i.
Dejen deles i to dele. Halvdelen lægges i en smurt, raspdrysset form. Herover drysses et lag skoldede, smuttede, hakkede mandler. I resten af dejen kommes kakao, og kaffe. Den mørke dej hældes over den hvide dej.

Kagen bages i ovnen ved 160 grader i 1 1/4 time.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.