mandag

SØSTERKAGE MED MANDLER

Søsterkage med mandler kan føres tilbage til Madam Mangor og hendes kogebog, der udkom første gang i 1837. Anne Marie Mangor blev født 12. juni 1781.

Mål og vægt på kagen er datidens, men de aktuelle tal står i parentes.

Opskrift : Madam Mangor

Omslag : Kjeld Brandt

SØSTERKAGE MED MANDLER

for 5 øre gær, omtrent 2 lod  (30 g)
1 1/2 pægl lunken mælk (3,6 dl)
6 lod hvidt sukker (90 g)
12 lod smeltet smør (180 g)
5 á 6 hele æg
1 pund mel (500 g)
1/4 pund skoldede, stødte mandler (125 g)

Gæren udrøres efterhånden med den lunkne mælk og sukker, smeltet smør, æg, mel og til sidst de skoldede stødte mandler røres sammen til en dej.
Efter at være godt sammenrørt, hældes det i en smurt form med løs bund og sættes ved varmen, til det er hævet.

Bages i ovnen ved jævn varme ( 175-200 grader) en times tid.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.